Doświadczenie, które zmienia

powrót do listy aktualności
Certyfikaty FCODC w zespole House of Skills

"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria”, pisał Kurt Lewin. Dobrze wiemy, że skuteczność konsultantów i trenerów opiera się między innymi na dobrej znajomości najistotniejszych dla biznesu, sprawdzonych i użytecznych koncepcji i metodologii. Dlatego od lat w naszej strategii kładziemy nacisk na rozwój i edukację zespołu, współpracę ze światowymi liderami wiedzy o organizacji i zarządzaniu oraz pozyskiwanie licencji na najlepsze metodologie rozwoju organizacyjnego.

Wakacje w House of Skills upłynęły pod tym właśnie znakiem. Cały nasz zespół – jako pierwszy w Polsce – ukończył program certyfikacyjny Advisio Europe BVBA, poświęcony wypływającym z teorii systemowych najnowocześniejszym metodologiom sterowania rozwojem organizacji. W szkoleniach wziął udział trzydziestoosobowy zespół konsultantów, trenerów i menedżerów House of Skills – wiemy, że prowadzenie spójnych projektów systemowych wymaga współpracy wielu dobrze przygotowanych do tego osób. Uzyskaliśmy certyfikaty First Certificate of Organizational Development Consulting (FCODC) oraz uprawnienia do wdrażania na rynku polskim narzędzi z platformy OLE¡! (Organizational Learning Ecosystem™).

Szkolenia certyfikacyjne były początkiem strategicznej współpracy pomiędzy House of Skills i Advisio. Dzięki niej nasze projekty doradcze i szkoleniowe będą jeszcze efektywniej wpływać na rozwój organizacji klientów.

Advisio to marka coraz lepiej w Polsce znana. Nie ma dziś na naszym rynku drugiego takiego zestawu narzędzi i metodologii, które łączyłyby najwyższej próby wiedzę o organizacji i zarządzaniu z elastycznością i intuicyjnością narzędzi internetowych. Dzięki wielu unikalnym połączeniom i koncepcjom Advisio umożliwia prowadzenie projektów rozwojowych, które angażują i przemawiają do wszystkich zainteresowanych: zarządów firm, menedżerów HR, pracowników oraz – gdy trzeba – zewnętrznych interesariuszy organizacji.

Aleksander Drzewiecki w rankingu „Kogo słuchają polscy liderzy 2012?”
Whale done! - relacje, w których wszyscy mają rację!